A Kádár-korszak arisztokráciája

Kiket sértett fel a magyar alvilág?

  • var2-01
  • festmeny-01
  • firenze-01
Találkozó
Hattyú ház, Széna tér
Időtartam
2 óra
Távolság
3 km

A rendszerváltás előtt a szocialista rendőrség terv szerint feldolgozta az elszaporodó lakásbetörésekből megizmosodó magyar alvilág színe-javát. Bebarangoljuk a Kádár-kori arisztokrácia lakásait és villáit, amelyek a vár körüli támfalak macskaköves, zegzugos utcáiban rejtőznek. A szecessziós jegyeket hordozó Horthy-kori házaktól, a Hattyú ház tövéből indulunk, ahonnan a budai hegyekre valamint a Margitszigetre is panorámával bíró erkélyes öröklakásoktól a budai várban működő éjszakai lokálokon át jutunk el a fővárosi bűnözők közkedvelt találkozóhelyéig, a Gyorskocsi utcai BV Intézetbe. A romantikus, olykor festői hangulatú ódon kis utcákban  antik műtárgyak és ékszerek gyűltek össze az egykori arisztokrácia özvegyeinél, a feltörekvő munkás származású kisiparos vállalkozóknál, akiket a kádár-korszak pesti oldali szegénylegényei szervezett bandákba tömörülve fosztottak ki. A Budai Várnegyedben virágzó éjszakai lokálok és bárok szirmot bontó világával karöltve vesszük sorra, hogy a hirtelen gazdagodni szándékozó bűnözők hogyan rekedtek meg a munkaautóval  a betörések után az ódon kis utcákban, amikor váratlanul szakad ki az antik tárgyakkal megtömött nylon szatyrok.

Sétavezető
Bezsenyi Tamás
Akadálymentesített
Kutyabarát
Ár
4 300 Ft / fő
  • var2-01
  • festmeny-01
  • firenze-01

X

hogyan készülj a sétára

Miután megrendelted a sétajegyed, elég, ha elhozod a mobilodat és a visszaigazoló e-mail felmutatásával már indulhatunk is! A túrára érkezz mindig 5 perccel korábban, hogy időben tudjunk kezdeni.
Érdemes kényelmes cipőben jönnöd, legyen nálad mindig elég folyadék és ha az idő úgy kívánja, hozz magaddal esernyőt! A találkozási pontot a séta leírásánál jelöljük, az utcán pedig majd keresd a Tangó és Kes rollup-ot, amit a gyülekezésnél állítunk fel.
Nyugodtan készülj kérdésekkel és hozz magaddal fényképezőt, ha szeretnéd rögzíteni a helyszínelés során talált nyomokat! Kérdésekkel keress minket az [email protected] e-mail címen!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.