Testrészeket kereső nyomozók remélnek hiánytalan áldozatot: darabolásos emberölések

előadás

  • New Project-3
Találkozó
Csiga Café, Rákóczi tér
Időtartam
1,5
Távolság

A brutális végkimenetelű emberölések egyik speciális fajtájának, a darabolás útján vagy éppen abnormális kéjjel végrehajtott tettek univerzuma. Az előadás során naturalisztikus betekintést nyerünk abba, hogy a modern Magyarországon a hatósági és orvosszakértői tudással párhuzamosan hogyan váltak egyre kiismerhetetlenebbé az elkövetői magatartások. A nyomozói logika tudatosodásától, még inkább szakértői jellegétől alig lehet elválasztani azokat a borzalmakat, amelyeket a mindennapi elkövetők hajtottak végre szerettük vagy éppen számukra ismeretlen személyekkel szemben.
Az ismeretlen személyazonosságú holttestek mögé bevilágítani, az egykor volt személy teljes viselkedésmintázatának fényt adni olyan elengedhetetlen feltétel a modern ember létezéséhez, amellyel kapcsolatban eleddig elsősorban bugyuta bulvár újságcikkekkel megelégedtünk. A két világháború közötti Magyarország, főként az egykori főváros területén működő brutális családirtók, felmérhetetlen abszurditást jelképező gyilkosok vértől és egyéb testnedvektől átitatott világokat hagytak ránk. A második világháború utáni szocialista államberendezkedés, majd a rendszerváltás utáni piacgazdaság keretei között végrehajtott újabb és még kiszámíthatatlanabb módszerek, brutális tetterősségek mindezeket úgy írták felül, hogy látszólag minél közelebb vagyunk a mai naphoz, annál elvetemültebb és nehezebben feltárható ügyekre kényszerülünk. Sok esetben azonban éppen olyan brutálisan, ha tetszik véresen egyszerűek ezek az ügyek, mint amikor még állatit az emberi vértől megkülönböztetni nem képes nyomozók kényszerültek tocsogni az elkövetés helyszínén lévő hajópadlón, amelyhez hasonló nyikorgás mellett ma éppen ugyanolyan társadalmi körülmények szolgáltatnak hátteret egy-egy öléshez.

Sétavezető
Bezsenyi Tamás
Ár
1 500 Ft / fő
  • New Project-3

X

hogyan készülj a sétára

Miután megrendelted a sétajegyed, elég, ha elhozod a mobilodat és a visszaigazoló e-mail felmutatásával már indulhatunk is! A túrára érkezz mindig 5 perccel korábban, hogy időben tudjunk kezdeni.
Érdemes kényelmes cipőben jönnöd, legyen nálad mindig elég folyadék és ha az idő úgy kívánja, hozz magaddal esernyőt! A találkozási pontot a séta leírásánál jelöljük, az utcán pedig majd keresd a Tangó és Kes rollup-ot, amit a gyülekezésnél állítunk fel.
Nyugodtan készülj kérdésekkel és hozz magaddal fényképezőt, ha szeretnéd rögzíteni a helyszínelés során talált nyomokat! Kérdésekkel keress minket az [email protected] e-mail címen!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.